07 Mps Bucking under acceleration

Discussion in 'Mazdaspeed 3 General Discussion' started by ConorNeate, Mar 13, 2022.

Watchers:
5 users.
  1. ConorNeate

    ConorNeate Greenie N00B Member

    Joined:
    Mar 12, 2022
    Posts:
    1
    Trophy Points:
    1
    Location:
    New zealand
    Ratings:
    +0 / -0
    Hi guys, so recently my mazdaspeed 3 has started bucking/jerking under acceleration as if the car was cutting fuel, which it seems to be as when this happens the fuel pressure drops to 0 but car still runs, it seems to happen about 15 minutes or so after starting the car, I have a Fuel rail pressure sensor low input code, and was wondering if anyone would have had a similar issue, i originally thought it was hpfp internals, so upgraded to Cork-sport, but hasn’t made a difference what so ever, if anyone has any idea if it could be the Fuel pressure sensor itself, the spill valve, please let me know, Cheers


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    ConorNeate, via a mobile device, Mar 13, 2022
    #1
  2. jsilva

    jsilva Silver Member

    Joined:
    Jan 10, 2020
    Posts:
    602
    Trophy Points:
    43
    Location:
    PA
    Ratings:
    +149 / -11
    I had a similar issue. I replaced the fuel pressure sensor and it ultimately did not fix the issue. If I recall correctly, it was the ground near the HPFP. I cleaned and lightly sanded the parts and used deoxit and the problem never returned.
     
    • Like Like x 4
  3. Mike Sauz

    Mike Sauz Greenie N00B Member

    Joined:
    Mar 10, 2022
    Posts:
    2
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Lake Mary FL
    Ratings:
    +0 / -0
    I have the same exact issue as you right now. FP ground suggested did not resolve my issue, neither did the FP sensor being replaced. Was wondering if you had any success?
     
  4. chris' speed 3

    chris' speed 3 Greenie Member

    Joined:
    May 19, 2022
    Posts:
    244
    Trophy Points:
    28
    Location:
    montreal
    Ratings:
    +62 / -3
    any update on this?
     
  5. DustinDriver

    DustinDriver Greenie Member

    Joined:
    Nov 28, 2022
    Posts:
    90
    Trophy Points:
    8
    Location:
    VA
    Ratings:
    +4 / -0
    i had the same problem with a cel light for fuel rail pressure sensor voltage low. replaced the sensor with another 140 bar sensor and fixed the issue
     
Loading...

Share This Page

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)