Brake/power steering/ABS

Discussion in 'Mazdaspeed 3 Troubleshooting' started by 10speed3, May 19, 2020.

Watchers:
2 users.
  1. 10speed3

    10speed3 Greenie N00B Member

    Joined:
    Apr 1, 2020
    Posts:
    1
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +0 / -0
    I have a 2010 Speed3 and the last time I drove it, I pushed in the brake to slow down and lost all power steering, the ABS and traction control lights came on. When I let off of the brake, everything went back to normal. The only things I have done recently is replaced the alternator and belt. Any ideas on what this could be or has anyone had this issue also?
     
  2. Solarsurge

    Solarsurge Silver Member

    Joined:
    Jun 9, 2018
    Posts:
    251
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Richmond, VA
    Ratings:
    +291 / -1
    Exactly what you’re describing is what happened when my battery was dead dead after sitting for 6 months undriven. I pushed it downhill, clutch kick started it and drove it to buy a new battery. On the way there, I went to brake going off the exit from a highway and both the brakes and power steering did not do what they were supposed to do entering the curve. It was kind of scary for a second. It just felt like everything died...because it did for a second.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Solarsurge, via a mobile device, May 22, 2020
    #2
    • Like Like x 2
Loading...

Share This Page

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)