p2177 and p2187 and p0300(only on WOT)

Discussion in 'Mazdaspeed 6 Troubleshooting' started by shiverring, Jan 30, 2024.

Watchers:
6 users.
  1. Easter Bunny

    Easter Bunny Professional Engineer Motorhead Platinum Member

    Joined:
    Feb 11, 2016
    Posts:
    3,153
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Earth
    Ratings:
    +3,442 / -19
    The video sounds completely normal
     
    Easter Bunny, via a mobile device, Feb 7, 2024
    #41
  2. RyGuyv

    RyGuyv Silver Member

    Joined:
    Jan 26, 2022
    Posts:
    23
    Trophy Points:
    3
    Location:
    LA
    Ratings:
    +14 / -0
    I can hear a faint grinding noise in that clip on top of the normal DI noise, I don't think that is an electrical/ spark plug issue though. Maybe the noise is coming from the serpentine belt or PS pump.

    If it is a pulley the noise will get worse, you will find out one way or another.

    Side note: probably should not do WOT pulls with mismatched spark plugs, seems like a recipe for knock.
     
    • Like Like x 1
  3. shiverring

    shiverring Greenie Member

    Joined:
    Jan 5, 2024
    Posts:
    20
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Toronto
    Ratings:
    +0 / -0
    I just did a smoke test on my EGR to figure out whether the gasket would need to be replaced, or whether the EGR needs to be cleaned/replaced. I did some research on the EGR to see where it was actually leaking, and I came across a post that said the MAF sensor needed replacement as it was causing this type of leak. Before I go down a spiral of whats wrong here, would anyone happen to know? The leak is the the middle between where the EGR plug is, and the bottom of the EGR. I want to guess its, what I show in this picture here. EGR leak pic.png
     

    Attached Files:

Loading...

Share This Page

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)