07 speed 3 bog issue

Discussion in 'Mazdaspeed 3 Troubleshooting' started by Jboring22, Nov 3, 2018.

Watchers:
3 users.
  1. Jboring22

    Jboring22 Greenie N00B Member

    Joined:
    Nov 3, 2018
    Posts:
    4
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Beaver Falls
    Ratings:
    +0 / -0
    07 speed 3 idles all day long will rev up with 1/8th throttle any thing more bogs. Checked for boost leaks, new maf, cleaned hpfp.





    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Jboring22, via a mobile device, Nov 3, 2018
    #1
  2. Raider

    Raider Administraider Administrator Platinum Member

    Joined:
    Jan 28, 2016
    Posts:
    3,860
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Behind a Keyboard wearing full body armor
    Ratings:
    +4,694 / -3
    Got any logs? Could be the primary oxygen sensor. Maf sensor is best oem, aftermarket is well known to suck
     
    Raider, via a mobile device, Nov 4, 2018
    #2
  3. Jboring22

    Jboring22 Greenie N00B Member

    Joined:
    Nov 3, 2018
    Posts:
    4
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Beaver Falls
    Ratings:
    +0 / -0
    This is the only weird thing I can find this is with the car not running seems to not be bleeding off fuel pressure [​IMG]


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Jboring22, via a mobile device, Nov 7, 2018
    #3
  4. Ssinstaller

    Ssinstaller Greenie Member

    Joined:
    Mar 16, 2017
    Posts:
    64
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Nc
    Ratings:
    +30 / -0
    Does it follow the commanded pressure when running? The high pressure side has no regulator to bleed the pressure off, either the PRV opens(around 2k psi) or the injectors use the fuel.
     
    Ssinstaller, via a mobile device, Nov 7, 2018
    #4
  5. Jboring22

    Jboring22 Greenie N00B Member

    Joined:
    Nov 3, 2018
    Posts:
    4
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Beaver Falls
    Ratings:
    +0 / -0
    Yea follows perfect I’m stumped at this point


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Jboring22, via a mobile device, Nov 8, 2018
    #5
  6. _Mazdarati

    _Mazdarati Silver Member

    Joined:
    Mar 13, 2017
    Posts:
    119
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Dearborn, MI
    Ratings:
    +87 / -0
    Do the KOEO test to determine if the relief valve is starting to go bad.
     
    _Mazdarati, via a mobile device, Nov 8, 2018
    #6
  7. Jboring22

    Jboring22 Greenie N00B Member

    Joined:
    Nov 3, 2018
    Posts:
    4
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Beaver Falls
    Ratings:
    +0 / -0
    All fuel test come back good


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Jboring22, via a mobile device, Nov 9, 2018 at 12:43 PM
    #7
  8. VashEXE

    VashEXE Silver Member

    Joined:
    Feb 25, 2016
    Posts:
    274
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Arizona
    Ratings:
    +345 / -3
    I had a very similar issue when one of my ground straps on one of my spark plugs broke off.

    Check plugs.
     
Loading...

Share This Page

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)