Clunk - Front Driver side

Discussion in 'Mazdaspeed 3 Troubleshooting' started by Speedhunter, Oct 12, 2021.

Watchers:
3 users.
  1. Speedhunter

    Speedhunter Greenie Member

    Joined:
    Apr 19, 2017
    Posts:
    102
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Province of Quebec
    Ratings:
    +11 / -0
    Hey guys! I got a weird problem right now on my car. Seem like a loose in the direction ... when I brake the steering go left and right like a warped disk. I check the complete front suspension for a loose ball joint or tie rod or any bushing even the sway bar bushing nothing loose.

    When I give a little shot on the gas pedal ... the steering wheel wooble like a mini torque steer.

    and I got a noise when I pass over a bump that twist the frame on the front drive side like a clunk but only during this time if the road is straight or bumpy no noise always when the car got twist and the front wheel got compress and release fast I got the clunk

    do you think it's a bad transmission mount ?

    I got the DM trilogy

    a worn bushing on it ???

    I got them for 4 years but drove them for maybe 2-3 summer (drive my speed3 only like a summer car

    thanks for your help guys
     
  2. Raider

    Raider Administraider Administrator Platinum Member

    Joined:
    Jan 28, 2016
    Posts:
    7,328
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Behind a Keyboard wearing full body armor
    Ratings:
    +8,359 / -12
    Strut mount and or bearing. Or worn endlink.
     
    Raider, via an iPhone, Oct 12, 2021
    #2
  3. Speedhunter

    Speedhunter Greenie Member

    Joined:
    Apr 19, 2017
    Posts:
    102
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Province of Quebec
    Ratings:
    +11 / -0
    endlink brand new oem last spring. yep ... strut mount is in my list ... last time I got a weird problem like that is was my top plate. Right now I have stock monroe one ... any recommandation for a quality top plate for our car ?

    Thanks for help sir
     
  4. Raider

    Raider Administraider Administrator Platinum Member

    Joined:
    Jan 28, 2016
    Posts:
    7,328
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Behind a Keyboard wearing full body armor
    Ratings:
    +8,359 / -12
    I use oem as Monroe I've seen fail. Mount and bearing are needed. 2 parts.
     
    Raider, via an iPhone, Oct 12, 2021
    #4
  5. JohnnyTightlips

    JohnnyTightlips Motorhead Greenie Member

    Joined:
    May 12, 2016
    Posts:
    1,559
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Iowa
    Ratings:
    +2,461 / -3
  6. Speedhunter

    Speedhunter Greenie Member

    Joined:
    Apr 19, 2017
    Posts:
    102
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Province of Quebec
    Ratings:
    +11 / -0
    I install new inner/outer tie rod and nothing change ... I install new moog tie rod and the boot doesn't feel as good as the oem in the shape of it when install I hope they will last.

    So now I will try maybe the front top mount with new bearing.

    After maybe the shock (h&r coilover) is dead .... New sway bar bushing
     
Loading...

Share This Page

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)