Disi-MZResponse

Discussion in 'Mazdaspeed 3 Build Diaries' started by Enki, Feb 10, 2016.

Watchers:
60 users.
  1. Enki

    Enki Motorhead Platinum Member

    Joined:
    Feb 10, 2016
    Posts:
    891
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Tucson
    Ratings:
    +1,463 / -1
    Running again; everything looks normal. 50-1220 is a drop in part; no issues.

    Doing the PS cooler and maybe headlights tomorrow, then buttoning up and driving for real on Saturday.

    I have a DTC I need to figure out too though; P0328 pertaining to the knock sensor reading high, so I'll have to chase the wiring down to make sure it's on there properly.
     
    • Like Like x 9
  2. Sho

    Sho Silver Member

    Joined:
    Feb 10, 2016
    Posts:
    764
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Akron, OH
    Ratings:
    +1,338 / -0
    Hooray!
     
    Sho, via a mobile device, May 22, 2019
  3. Enki

    Enki Motorhead Platinum Member

    Joined:
    Feb 10, 2016
    Posts:
    891
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Tucson
    Ratings:
    +1,463 / -1
    Another week wasted. PS cooler all hooked up (probably get pics tomorrow and maybe paint the shiny bits) but missing a TON of shit to make the headlights work. FML. I guess this is what I get for buying new housings and tossing the old ones.

    Edit: This hurts.
    I won't be able to get the front cover on without the screws and clips.
    cart.PNG
     
    Last edited: May 23, 2019
  4. aaronc7

    aaronc7 Gold Member

    Joined:
    Feb 19, 2016
    Posts:
    117
    Trophy Points:
    43
    Location:
    Clovis, NM
    Ratings:
    +202 / -1
     
    • Like Like x 2
  5. Mauro_Penguin

    Mauro_Penguin Punk in Drublic Motorhead Platinum Member

    Joined:
    Feb 10, 2016
    Posts:
    869
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Jacksonville, FL
    Ratings:
    +922 / -2
    Are you doing a projector retrofit?
     
    Mauro_Penguin, via a mobile device, May 24, 2019
  6. mr_mazda329

    mr_mazda329 Greenie Member

    Joined:
    Feb 11, 2016
    Posts:
    30
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Tucson/Vegas
    Ratings:
    +53 / -0
    He was replacing his OEM units because they were far past the point of repairing. All the Fade
     
    • Like Like x 1
  7. SharksInSpace

    SharksInSpace Planets and shit. Silver Member

    Joined:
    Apr 5, 2016
    Posts:
    1,243
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Middle Coast
    Ratings:
    +1,353 / -11
    Shit, mine were toasted past the point of salvage, too, so I just grabbed a set of ebay specials for like $150 lol. Nice 'n clear.
     
  8. Enki

    Enki Motorhead Platinum Member

    Joined:
    Feb 10, 2016
    Posts:
    891
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Tucson
    Ratings:
    +1,463 / -1
    Leave it to the dealer to nickel and dime you.
     
  9. SharksInSpace

    SharksInSpace Planets and shit. Silver Member

    Joined:
    Apr 5, 2016
    Posts:
    1,243
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Middle Coast
    Ratings:
    +1,353 / -11
    Well, we'll see how long mine last too, whereas yours should be g2g for ages. They're whatever cheapo knockoff not-OEM units. I should probably give them a clearcoat covering before they see too much summer sun.
     
  10. Enki

    Enki Motorhead Platinum Member

    Joined:
    Feb 10, 2016
    Posts:
    891
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Tucson
    Ratings:
    +1,463 / -1
    I had these ones clear coated too.
     
    • Like Like x 1
  11. Enki

    Enki Motorhead Platinum Member

    Joined:
    Feb 10, 2016
    Posts:
    891
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Tucson
    Ratings:
    +1,463 / -1
    45 minute 31 mile drive (one way) to get 4 screws 4 clips and the highbeam boots; at least they are in today. The lowbeam holders and boots should be getting dropped off with the mail today from Amazon; should be driving it by Monday afternoon, if all goes well and I don't get dicked over again by something stupid.

    Oh and the knock sensor wasn't plugged in, lol
     
    • Like Like x 5
  12. Sho

    Sho Silver Member

    Joined:
    Feb 10, 2016
    Posts:
    764
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Akron, OH
    Ratings:
    +1,338 / -0
    doh.jpg
     
    Sho, via a mobile device, May 25, 2019
  13. Enki

    Enki Motorhead Platinum Member

    Joined:
    Feb 10, 2016
    Posts:
    891
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Tucson
    Ratings:
    +1,463 / -1
    Eh the knock sensor is just one more useless thing on this car. I'll be running full corn eventually so it likely won't ever be used.
     
    • Like Like x 2
  14. Mauro_Penguin

    Mauro_Penguin Punk in Drublic Motorhead Platinum Member

    Joined:
    Feb 10, 2016
    Posts:
    869
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Jacksonville, FL
    Ratings:
    +922 / -2
    Meh, ironing out little shit always happens after heavy wrenching.

    Are you driving that Ford wagon you were restoring?
     
    Mauro_Penguin, via a mobile device, May 25, 2019
  15. Enki

    Enki Motorhead Platinum Member

    Joined:
    Feb 10, 2016
    Posts:
    891
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Tucson
    Ratings:
    +1,463 / -1
    Nah I'm gonna have to abandon that project. Not enough time and money.
     
  16. Enki

    Enki Motorhead Platinum Member

    Joined:
    Feb 10, 2016
    Posts:
    891
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Tucson
    Ratings:
    +1,463 / -1
    IMG_20190526_124411609.jpg

    Front goes back on tomorrow, after a couple of checks, then it goes back down on the ground hopefully permanently. Need to do some more checks as the brake pedal is stiff as fuck but the vacuum hose is connected...Sure hope it's just a cam issue and my booster ain't shot. Still have a CEL and the battery light is coming on, but that might be because the new alternator is a 1 wire.

    Oh, and this is what my PS cooler looks like now:
    IMG_20190526_124418569.jpg

    I'm using hydraulic/trans cooler line instead of heater hose (which tends to sweat ATF and get all boogery). 3/8 barb to -6 AN for the cooler, with brass step downs for the transition from 1/2 (also using hydraulic / transmission hose there too) and standard hose clamps. Also threw on a quick coat of BBQ paint on the bracketry to hide it a bit better (no shiny allowed).

    EDIT: Oh, and all the lights work; 65w highs, 55w lows.
     
    • Like Like x 5
  17. Enki

    Enki Motorhead Platinum Member

    Joined:
    Feb 10, 2016
    Posts:
    891
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Tucson
    Ratings:
    +1,463 / -1
    Yo what the fuck is this thing and where does it go?
    IMG_20190527_122409056.jpg IMG_20190527_122355677.jpg
    [doublepost=1558988598][/doublepost] IMG_20190527_105456778.jpg
    IMG_20190527_122706065_HDR.jpg

    Running good but slow. Going to have an issue with the turbo coolant line at some point but I'm hoping it will take a while.

    I'm sure I'm hitting boost but I don't know how much as I apparently have the MAP sensor set wrong so it's only reading upwards of 2 PSI. Hitting 3.5v on a 3.5" intake though, on what is probably a 10 PSI spring that's likely opening early.

    Currently looking up the proper settings for the Bosch 3.5 BAR MAP from Edge to get a better reading on boost; what I'm running now aint doing it.
    [doublepost=1559001094][/doublepost]First real update; boost is obviously wrong here (reads 2.5 PSI in the log) cause I can't get the fucking MAP dialed in (off by 40 kpa). Fueling targets aren't hitting, so need to calibrate for sure but also only running 15 degrees timing at 8k RPM.
     

    Attached Files:

    • 3rd.jpg
      3rd.jpg
      File size:
      185.2 KB
      Views:
      19
    • Like Like x 8
  18. Mauro_Penguin

    Mauro_Penguin Punk in Drublic Motorhead Platinum Member

    Joined:
    Feb 10, 2016
    Posts:
    869
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Jacksonville, FL
    Ratings:
    +922 / -2
    Isn't that plastic bracket part of the front bumper air dam?

    I helped @Raider with his car yesterday, and you definitely have a more open area by the hood latch than he does. Maybe he can chime in.
     
    Mauro_Penguin, via a mobile device, May 27, 2019
  19. Raider

    Raider Administraider Administrator Platinum Member

    Joined:
    Jan 28, 2016
    Posts:
    4,431
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Behind a Keyboard wearing full body armor
    Ratings:
    +5,294 / -3
    That looks like if indeed goes in front, see it? 20190526_104217.jpg
     
    Raider, via a mobile device, May 27, 2019
    • Like Like x 3
  20. Enki

    Enki Motorhead Platinum Member

    Joined:
    Feb 10, 2016
    Posts:
    891
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Tucson
    Ratings:
    +1,463 / -1
    I found out; it goes underneath the headlights (EDIT: Raider posted before I could lol). I appear to be missing one though so I'll have to find that or (shudder) buy a replacement.

    Also, from the vdyno log:

    8000 RPM
    3.77 MAFv
    77% IDC
    13.1 AFR

    Might actually be 15 PSI, not sure yet.
     
    • Like Like x 6
Loading...

Share This Page

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)